Miért is?

Bevallom, nagy rajongója vagyok az élelmiszeriparnak. Ez már eleve anakronisztikus, hiszen – különösen a gasztroblogok világában – a legtöbben a natúr, organikus, bio, saját termesztésű és készítésű élelemben hisznek.
Ez rendben is van, a "tiszta forrás" jó dolog. Álságosnak tartom azonban az élemiszeripar kárhoztatását az agyonfeldolgozott, E-számokkal telepakolt termékek miatt. Hiszen mi igényeljük, hogy a polcról levett élelmiszer szép színű, gusztusos állagú, minél tovább eltartható, könnyen emészthető és elkészíthető (és még sorolhatnám) legyen. Ehhez azonban megfelelő élelmiszer-ipari technológia, és gyakorta adalékanyaganyag is szükséges. Tehát: valamit valamiért!
Élelmiszer-ipari nosztalgia és retrófíling?
A ma elrágcsált vadiúj fejlesztésű, finom zabkeksz eszembe juttatta a Zamat Kávé- és Kekszgyárban töltött éveimet: Netti néven szinte ugyanilyen termékünk bukott meg csúfosan a 90-es évek elején. Pedig még a csomagolása is "korszerű" volt! Hiába, megelőztük a korunkat, és a marketing is gyerekcipőben járt még.

Sajnos az említett termék már csak az emlékeimben él, de megtaláltam egy remek blogon egy másik "Zamatos" terméket ebből az időszakból.

Megjegyzések